Heti menü

Heti menü

Pizza

Pizza

Sütemények

Sütemények

Zöldség-gyümölcs

25
november
2010

Sóska

Sóskás tollhegytésztaA mezei sóska szinte mindenhol megtalálható. Ki ne evett volna gyermekkorában belõle. Jó bírja a hideget, de a meleget nem igazán szereti. Évelõ növény, kb. három, négy évig is eléldegél. Keserûfûfélék családjába tartozik, vastag levelei nyíl alakúak. Egész Európában megtalálható, de Amerikában és Ázsiában ismert. Kora tavasszal szinte a tavaszhírnökeként hajt ki, és a hosszú hónapok után igen nagy keletje van a piacon. Szinte az egész szervezetünket, felpezsdíti, és immunerõsítõ hatása igen nagy. Sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, vasat, foszfort tartalmaz, de C- vitamin hatása is igen magas. Vizelethajtásra is alkalmas, és a népi gyógyászatban vértisztításra is alkalmazzák.
23
november
2010

Padlizsán

PadlizsánPadlizsánt egyre többen ismerik, és alkalmazzák hazánkban. Többféle elnevezése is létezik, ilyen pl. törökparadicsom, kékparadicsom. Változatos ételeket készíthetünk belõle, egészséges, egész érvben kapható, és még az ára is elfogadható.

Maga a növény Indiából származik, és a burgonyák családjába tartozik, és a törökök által került hazánkba. Ovális körte alakú, jellegzetes lila színû, de akár sárga, fehér, és még fekete is lehet. Belsejében apró magvak találhatók, a húsa szivacsos jellegû.

Nike Étterem - Pizzza

Hidegtálak

Hidegtálak

Online rendelés

Online rendelés

Életmód magazin

Életmód