Heti menü

Heti menü

Pizza

Pizza

Sütemények

Sütemények

Hasznos tanácsok az otthoni munka végzéséhez

MunkákEgy-két jó tanács a házimunkák elvégzésének megkönnyítésére és arra, hogyan kíméljük a hátunkat, derekunkat. Ezekkel, a tanácsokkal el lehet kerülni azokat a gerinc problémákat, melyek a későbbiekben kialakulhatnak. Az első tanács az a mosogatásra vonatkozik, mégpedig arra kell ügyelnünk, hogy minél közelebb álljunk a mosogatóhoz, és csak enyhén előre dőlve végezzük ezt a feladatot. Így sokkal kevésbé terheljük a derekunkat, és a tartásunk is jobb lesz. A következő házimunka az a kádtisztítás, mert ez nem igazán könnyű feladat azoknak, akik idősebbek, vagy gerinc betegségben szenvednek.

Amennyiben gyereket fürdetünk, vagy a kádat tisztítjuk, akkor térdeljünk le a kád elé, és a hátunkat csak a csípő felett hajlítsuk be, mert így a gerinc egyenes marad. A vasalás a következő igen nagy állóképességet igénylő munka, ezért próbáljuk tehermentesíteni a gerincünket, akár úgy is, ha egy zsámolyra támasszuk a lábunkat, vagy a térdünket támasztjuk meg (cserélgessük a lábunkat).

Munka közben persze arra is oda kell figyelni, hogy a deszkával szemben álljunk, így nem csavargatjuk a gerincünket. Vasaláskor jó ötletnek számít az is, ha a deszkát a fal mellé állíthatjuk, mert így könnyedén neki dőlhetünk a falnak. Figyeljünk arra is, hogy megfelelő legyen a magasság, az a legjobb, ha nem sokkal a csípő felett van a deszka, és amennyiben a vasalni való ruhákat egy székre helyezzük, akkor megkíméljük magunkat az örökös hajbókolástól.

Lassan már itt van a tavasz, és a kertben való munkák is megkezdődnek, ezért ügyeljünk arra, hogy ne  hajoljunk, inkább térdeljünk le és úgy dolgozzunk. Térdünk alá helyezzünk rongyot, és gyakran váltogassuk a testhelyzetünket, ezzel is kímélve az ízületeinket. A szerszámok nyelének a hossza ne legyen rövid, mert ezzel szintén a hátunkat óvjuk attól, hogy ne kelljen begörbíteni. A tavasz érkezésével szinte egy időben a háziasszonyok neki állnak az ablakok tisztításnak is, lemosva a tél nyomait. Nos ügyeljük a létra, vagy a szék biztos alátámasztására, és helyezzük minél közelebb a tisztítandó felülethez, mert így nem kell annyira nyújtózkodni.

A következő munka, ami sokak által nem igazán szeretet feladat, az a porszívózás. Sajnos nagyon sok porszívó csöve hossza nem igazán megfelelő, ezért próbáljunk olyan porszívót (csövet) vásárolni, mellyel elkerülhetjük az előrehajolt rossz testtartást. Ugyan ez vonatkozik a sepregetésre is. Végül a bevásárlásra vonatkozó jó tanácsok, melyekkel megkönnyíthetjük gerincünk terhelését.

Próbáljuk egyenlően elosztani a terhet úgy, hogy mind a két oldalunk egyenlően legyen terhelve, de ami igazán jó megoldás az a hátizsák, illetve az idősebbeknek a gurulós kézikocsi. Sokan nem szeretik, mert szégyellik, pedig nagyon hasznos, és jó találmány!

Nike Étterem - Pizzza

Hidegtálak

Hidegtálak

Online rendelés

Online rendelés

Életmód magazin

Életmód