Heti menü

Heti menü

Nyereményjáték

Nyereményjáték

Pizza

Pizza

Sütemények

Sütemények

Arcápolás természetesen

ArcápolásArcunk nagyon sok mindent elárul testi és lelki állapotunkról, ezért bőrünk a szépség és az egészség tükre. Nagy becsben kell, hogy tartsuk, mert megmutatja másoknak, hogy valójában kik is vagyunk. Kozmetikai szaküzletekben, csinos kis tégelyekben megannyi márkanévvel ellátott szépítőszereket találunk. A néhány köbcentiméter krémen kívül megvásároljuk a márkás címeket, és azokat a modelleket is, akik mind ezt reklámozzák. Persze mind ezt nem kell megvásárolnunk akkor, ha tudjuk, hogy a piacról milyen növényeket kell beszereznünk ahhoz, hogy mi magunk is elkészíthessük arcunk csoda szereit.

Számos olyan bőrápolási „receptet” ismerünk, mely felváltja a méreg drága, csoda krémeket. Mindegy, hogy milyen bőr típussal nézünk szembe, szárazzal, zsírossal, vagy vízhiányossal, mert a zöldségek, és gyümölcsök között biztos, akad olyan növény melyből pakolást vagy krémet lehet készíteni. Ezek a házilag készített krémek ép úgy kisimítják, megszépítik, megfiatalítják a bőrt, mint a drága márkás társai. Az otthon készített arcpakolásokat, krémeket sokkal könnyebben és gyorsabban, gazdaságosabban el tudjuk készíteni. Néhány igen egyszerű trükkel, otthoni ápolással mi magunk is meg tudjuk őrizni arcunk üdeségét és szépségére.

•    Naponta legalább egyszer mossuk meg langyos, szappanos vízzel, vagy tisztítsuk meg arctejjel, de ezt inkább este végezzük (ha lehet, akkor lúgmentes babaszappant használjunk). Reggel csak hideg vizet használjunk.
•    Mosakodás után arcunkról a vizet puha törölközővel itassuk fel, dörzsölni nem szabad a bőrt. Amennyiben szükséges, akkor puhító krémmel kenjük be.
•    Amennyiben a bőrünk zsíros, akkor naponta legalább kétszer meleg szappanos vízzel mossuk le, majd hideg öblítsük, hogy a szőrtüszőkben lévő zsírtól megszabaduljon a bőr.
•    Amennyiben a szappanos mosakodás után a bőr rugalmassága csökkenne, és kiszáradna, akkor arcunkat nappalra és éjszakára kenjük be hidratáló krémmel, a szappanos mosakodást pedig csökkentsük.
•    A száraz bőrt csak lágy vízzel szabad mosni, és ne használjunk szappant (jót tesz az arc tej vagy a lemosó krém).

Száraz bőrre:

Kevés avokádót néhány csepp olajjal (olíva) összekeverünk, majd felvisszük a bőrre, majd 15 perc után leöblítjük.

Pattanásos bőrre:
A paradicsomot vékony karikára vágjuk, majd a bőrre simítjuk, és kb. 20 perc után levesszük, és öblítjük.

Fáradt bőrre:
Zsíros joghurtot összekeverünk mézzel, és ezt visszük fel a bőrre, kb. 10 perc után langyos vízzel öblíthetjük.

Zsíros bőrre:
1 csomag élesztőt langyos vízben elkeverünk, majd felkenjük a bőrre, addig hagyjuk rajta, amíg az megszárad. Száradás után óvatosan lemossuk.

Szemkontúr:

Vitaminokban gazdag uborkakarikák, táplálják a bőrt és sokkal üdébb lesz a bőr. Kevert bőrűek akár az egész arcukon is kipróbálhatják, nagyszerű hatást érnek el vele!

Táskás szem:
A használt gyógynövényes tea filtert (kamilla, hárs, citromfű) hűtőbe tesszük, majd hidegen 10 percre a szemekre helyezzük. Megoldja a problémát.

Nike Étterem - Pizzza

Hidegtálak

Hidegtálak

Online rendelés

Online rendelés

Életmód magazin

Életmód